Hamnkonflikten till arbetsplatserna

Det började som en strid om arbetsvillkoren men blev ett krig om paragraferna. För att göra Hamnkonflikten relevant för den stora massan måste fokus läggas på arbetsplatserna igen.

Det heter att Hamnkonflikten blivit politisk under året som gått, men då är det en politik som går över huvudet på de flesta. Det har handlat om rätten att strejka och rätten att organisera sig med djupdykningar i lagtolkningar och regelverk.

Tvisten har drivits i domstolar, paneldebatter och på LO-borgen. Hamnarbetarförbundet nyttjar de redskap som står till buds och det är inte konstigt att fackliga ledare främst ser till det egna fackets framtid. De är ju valda för just det.

Men det är skillnad på att vara fackledare och arbetarledare. Hamnkonflikten utkämpas nu i finrummen medan arbetarna, oavsett facklig tillhörighet, hamnar på åskådarbänken.

Arbetarklassen som helhet behöver få något kollektiv att slå upp en bräsch och samla en bred aktivitet omkring sig. Men då måste kampmålen vara tydliga och kampformerna gemensamma.

En öppen arbetarkonferens i ett tidigt skede av konflikten hade kanske lett dit. Men ingen vänder sig till LO-arbetarna förutom stödgrupper som Nätverket försvara strejkrätten, som också slåss om paragraferna.

Låt oss göra detta klart. LO-förbundens strejkrätt är i händerna på fackbossar som hellre dör än släpper loss arbetarklassens kollektiva kraft. Vad finns här att försvara? Det är inget kampmål som sporrar och förenar.

Hämskon i Hamnkonflikten är att den drivs av gamla arbetarorganisationer – själva produkten av efterkrigstidens klassamarbete – medan landskapet på arbetsplatserna och arbetarklassen över huvud taget har förändrats.

Det var inte bättre förr. Vi har inget att försvara men allt att vinna. Strejkrätten utvidgas i handling av arbetare som ser tydliga kampmål och sätter ner foten. Föreningsrätten utvidgas när vi organiserar oberoende fackgrupper på arbetsplatserna.

Inriktningen på ”erövringar” och ”återställare” är det värsta man kan servera arbetarklassen, och om Hamnkonflikten återvänder till arbetsplatserna med nya konfliktvarsel måste sådana idéer kastas rakt över kajkanten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*