Skippa skitsnacket

Det snackas så mycket skit, och värst av alla är vi själva.

Vi kan skälla på partiledare och politiker. Att lyssna på deras debatter är som att resa i tid och rum, och till sist når man en plats som inte finns. Allt är på låtsas. De låter arga i tevestudion men sedan tar de ett glas vin på krogen ihop. De håller ihop kring makten. Det är ett stort bedrägeri och alla problem i den verkliga verkligheten finns kvar.

Vi kan skälla på direktörer och chefer. Här finns det giriga idioter! De ser anställda som dollartecken, de köper arbetskraften som de köper en svarv. Svarven behöver lite underhåll och reparation men skrotas när den är slut. Företagspropagandan står en upp i halsen, när verkligheten är så brutalt annorlunda för ”människomaskinerna”.

Vi kan skälla på journalister och fackpampar. De är nog förresten mest utskällda av alla ”yrkesgrupper”, eftersom de borde utmana makten men inte lever upp till förväntningarna. Artiklar om arbetare spinner nästan alltid på företagspropagandans trådar. Alla som har lyssnat på ett tal av en facklig karriärist vet känslan av att efteråt förstå mindre än man gjorde innan.

Kvar finns vi, hederliga arbetare som sätter sanningen främst. Eller hur?

I själva verket är vi de värsta idioterna. Vi lyssnar på allt skitsnack, tolererar det, låter det spridas. Sedan för vi vidare traditionen i ett samhälle som bygger på lögner och snackar skit om varandra istället för att hålla ihop och härda ut med vår berättelse.

Stäng teven, kasta propagandan, stoppa malandet när det börjar. Det går inte att resonera med skitsnackare. Säg som det är istället.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*