INSÄNT: ”Internationell strejk”

När jag säger mig vara emot kriget håller dom flesta med. Kriget är mest lidande, förstörelse och lögner.

När jag säger mig vara emot vapenleveranser till Ukraina är det ganska delat. Många tycker det ger Ryssland grönt ljus. Andra är rädda för att det får kriget att eskalera.

Dom som stödjer Ukrainas försvarskrig säger ofta att det är det enda realistiska. Att fred är orealistiskt när det redan pågår ett krig.

Dom menar att krig är den enda vägen till fred. Ryssarna förhandlar bättre med sina soldater i liksäckar. Men hur realistiskt är det? Ryssland är världens näst största militärmakt. Är inte risken att kriget bara blir värre?

Några säger att vapen i händerna på det ukrainska folket kommer leda till någon slags revolution, det gäller bara att spöa ryssen först. Men vilken slags revolution? Vad finns det för politiska rörelser i Ukraina? Vänstern har ju förföljts och förbjudits av staten.

Dom kan kalla det orealistiskt men det enda rätta är att säga gemensamt stopp i alla länder. Vi får ta hand om vår skit i västra Europa. Om vi får våra länder att sluta hetsa blir det lättare för ryska arbetare att sänka Putin.

En internationell strejk mot kriget skulle sätta press att förhandla fram ett snabbt slut på kriget. Det är mer realistiskt än att kriga sig till fred. Särskilt det här kriget som verkar bli långt och stort.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*