INSÄNT: ”Ukraina har rätt att välja”

Ukrainarna har vänt sig mot väst. Dom har valt politiker som förhandlat och skrivit under avtal med EU. Jag kan förstå dom med tanke på hur deras samhälle blivit.

Vad har dom att hämta i Ryssland? Dom har ju bara blivit fattigare under samarbetet med Ryssland.

Putin kunde inte acceptera att han tappade Ukraina och anföll med militären. Det går inte att vifta bort. Det är Putin som tagit kriget till Ukraina.

Dom krigar om Ukrainas medlemskap i EU, NATO och allt det där har kommit på köpet. Jag är själv mot EU men Ukraina har ändå rätt att välja. Det går inte att försvara Putins krig eller låtsas som att väst startade det.

Om vi sen ska vara med och kriga är en annan sak. Jag tycker det är fel att skicka vapen. Vi borde medla och skicka hjälp men vi matar bara kriget om vi skickar vapen.

Vad händer med alla vapen efter kriget och med dom frivilliga sen? Kriget är inte så häftigt som dom säger. Dom som är där nere kommer vara rätt trasiga sen.

Stoppa kriget utan att kriga. Dom här pojkarna som krigar borde inte ens få ha vapen. Men om en får så måste alla få, det är ju så. Man måste ta bössorna från alla samtidigt.

Kan dom inte göra avtal om att NATO rustar ner om Ryssland lämnar Ukraina? Så får Ukraina göra hur dom vill med EU och den biten. Kan Putin säga nej till det?

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*