Moderater debatterar…

…eller snillen spekulerar. På NSD:s debattsida skriver två tunga moderater om ”ingenting är viktigare för vårt land än att fler arbetar och att fler jobb skapas.”

Det är helt riktigt att ställa sig frågan: vilka sorters jobb till vilken lön?

Man kan ju driva resonemanget till det absurda. Moderaterna kritiserar förstås bidragstagarna och särskilt invandrare som inte fått jobb. I samma andetag vill de ha fler poliser, större befogenheter åt säkerhetspolisen och underrättelsetjänsterna.

Men förutom att haffa arbetslösa på gatorna (”vi ökar kraven på att göra rätt för sig”) menar de att fler jobb skapas genom att sänka skatten på arbete.

Ja, hur gick det egentligen för Reinfeldt och hans jobbskatteavdrag? På kort sikt såg det bra ut – för dem med jobb. Mer pengar i plånboken.

Samtidigt tvingas vi betala mer för olika tjänster vi använder oss av i vardagen. Hur slår det ut på nettot? Bara en blåögd människa tror att borgarna vill låg- och medelinkomsttagarnas bästa. De tar från oss och ger till de rika.

Och så var det arbetslösheten. Ja, moderater, ni hade ju åtta år på er. Hur tycker ni att det gick? Hur många industrijobb försvann under de åren?

Borgare är borgare. Helst vill de att folket ska kunna köpas för växelpengar. Vilka sorters jobb och till vilka löner? Kanske samma som ni har, Ulf Kristersson och Krister Hammarbergh?

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*