Svenska hjältar: Leif-Ivan Karlsson

I serien Svenska hjältar gör vi korta porträtt över framgångsrika svenskar.

Nu pratar vi inte om föreningslivets hjältar som hyllas i teve en gång per år, utan personer som belönas med makt, beundran och rikedom 365 dagar om året.

Här har ni era förebilder!

***

Alla vill vara som Leif-Ivan. Pojken från Överkalix jobbade sig upp från symaskinsförsäljning i Malmberget till fastighetsaffärer i Stockholm. Han älskar jänkarbilar och solar sig i det mjuka skenet från sin egen teveserie.

Han kallar sig superentreprenör. Han kommer från botten och siktar mot toppen. Överklassen avundas hans folklighet, medan folket beundrar hans klass.

Hans 22-rumsvilla är smakfullt inredd med konst från mänsklighetens alla tidsåldrar. Det sägs att Saddam Hussein hade en likadan soffgrupp i guld!

Entreprenören är samhällets stora innovatör. Pengarna som entreprenören skapar ur tomma luften kommer alla till godo, och Leif-Ivans väg till rikedomens prakt har kännetecknats av just påhittighet.

2016 insåg många affärsmän att flyktingströmmen gav möjlighet till förtjänst. Men det som utmärkte Leif-Ivan var hans nytänkande. Genom att ersätta personalen med praktikanter steg vinstmarginalen ytterligare!

Ställ er själva inför följande problem. Vad gör ni med ett bolag där personalen ofta är sjuk och någon dessutom väntar barn? Leif-Ivan ger svaret. Sätt det i konkurs och byt ut dem.

Den sortens framåtanda gör honom till en svensk hjälte. Om hela Norrbotten kunde fylla lungorna som Leif-Ivan skulle det inte längre vara glesbygd, som han säger. Men norrbottningarna vill bara ha sextimmars arbetsdag och bli sjukskrivna.

Den riktiga överklassen visar inte sina pengar eftersom det retar upp pöbeln. De är klassmedvetna. Men de nyrika är av en annan sort.

Dessa trasborgare är vårdslösa och befinner sig alltid i fara för ekonomisk ruin, fängelsevistelser och excesser med alkohol och droger. De är asätare som får sig en måltid där lejonet lämnat sitt byte. Deras ”anda” är att spana efter bytesdjur som haltar eller separerats från flocken.

En svensk hjälte!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*